Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

У Черкасах правоохоронці припинили діяльність осіб, які займалися незаконним виловом риби на території Кременчуцького водосховища р. Дніпро (ФОТО)

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито та припинено злочинну діяльність групи осіб з числа представників суб’єктів господарювання та фізичних осіб, які причетні до незаконного рибного промислу на території Кременчуцького водосховища р. Дніпро (ч. 3 ст.191, ч. 2 ст. 249 КК України).

За версією слідства, зазначені особи в період офіційної дії нерестової заборони, а також з перевищенням квот здійснювали добування водних біоресурсів, приховуючи в обліковій документації фактичні обсяги та види виловленої риби, в зв’язку з чим державному бюджету України завдавалися значні збитки.

Під час проведення обшуків правоохоронцями вилучено понад 81 км риболовних сіток, незареєстровану зброю та патрони, грошові кошти в сумі майже півмільйона гривень та 17 тисяч доларів США, 38 тон прісноводної риби різних видів, 3 електролови, ехолокатор, гумовий човен і мотор до човна, 7 мобільних телефонів, 3 автомобілі, платіжні доручення, накладні, чорнові записи стосовно руху біоресурсів, тощо.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

   

кількість переглядів: 1452