Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2020

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу прокуратури в справі про повернення приміщення навчального закладу

Великою Палатою Верховного Суду 12.05.2020 задоволено касаційну скаргу заступника прокурора Черкаської області у господарській справі за позовом Смілянської місцевої прокуратури до однієї з сільських рад Кам`янського району, Товарної біржі Агропромислового комплексу Центральних областей України та громадянки про визнання недійсними результатів аукціону й договору купівлі-продажу та повернення приміщення навчального закладу площею 322,8 кв. м.

Верховний Суд погодився з правовою позицією прокурора, що пред'явлення позову до фізичної особи, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, не змінює правову природу юридичного спору та в цьому випадку не є підставою для вирішення його в порядку цивільного судочинства.

Спір у справі, що розглядається, виник у зв`язку з відчуженням комунального нерухомого майна з численними порушеннями процедури приватизації та за заниженою майже у 10 разів вартістю. Як вбачається із наявних у справі доказів приміщення після відчуження використовувалось як магазин з продажу товарів.

Раніше суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що ця справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, але вказане рішення прокуратурою оскаржено в касаційному порядку.

Наразі справу скеровано для продовження розгляду до Північного апеляційного господарського суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1682