Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2020

Завдяки принциповій позиції Золотоніської прокуратури підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство жителя Чорнобаївського району залишено під вартою

За принципової позиції Золотоніської місцевої прокуратури колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Черкаської області відмовлено в задоволенні апеляційної скарги захисника підозрюваного у вчиненні замаху на умисне вбивство жителя Чорнобаївщини (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) щодо зміни запобіжного заходу. Рішення Чорнобаївського районного суду про взяття зловмисника під варту залишилось в силі.

За даними слідства, 16.04.2020 підозрюваний, перебуваючи в неприязних відносинах із сусідом, незаконно проник у його житловий будинок і умисно здійснив постріл із гладкоствольної мисливської рушниці в напрямку  потерпілого, але останній своєчасно перемістився в іншу кімнату будинку та залишився живим.

У судовому засіданні суд апеляційної інстанції врахував доводи прокурора про те, що підозрюваний на момент вчинення злочину перебував у стані алкогольного сп’яніння, злочинний умисел не був доведений до завершення лише у зв’язку із припиненням його дій родичами потерпілого.

На цей час підозрювана особа перебуває під вартою.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1351