Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Судитимуть жителя Христинівщини, який шляхом обману заволодів чужим спадковим майном

За процесуального керівництва Христинівського відділу Уманської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Христинівського району, який шляхом шахрайства незаконно заволодів земельною ділянкою площею 3,3 га загальною вартістю понад 125 тис. грн (ч. 2 ст.190 КК України).

Слідство установило, що обвинувачений, достовірно знаючи про існування у померлої особи доньки, яка прийняла спадщину, але не могла оформити правовстановлюючі документи на спадкове майно через проживання в Російській Федерації, маючи злочинний намір на заволодіння чужим майном, шляхом обману й зловживання довірою сільського голови та секретаря сільської ради Христинівського району, повідомив про відсутність законних спадкоємців і отримав довідку, на підставі якої зареєстрував право власності на земельну ділянку померлого.

Прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1451