Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

Черкаська прокуратура оголосила підозру депутату ради за самовільне зайняття земельної ділянки

У п'ятницю, 24.04.2020, Черкаською місцевою прокуратурою депутату однієї із сільських рад Черкаського району повідомлено про підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, внаслідок чого державі завдано значної шкоди (ч. 1 ст. 197-1 КК України ).

За даними слідства, депутат, одночасно будучи директором товариства, яке займається вирощуванням зернових культур, з метою отримання незаконних прибутків, без відповідних правовстановлюючих документів на використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, у період з 2019 року до березня 2020 року, із використанням сільськогосподарської техніки обробив та засіяв сільськогосподарськими культурами земельні ділянки в адміністративних межах Мошнівської сільської ради Черкаського району загальною площею 110.577 га, а також здійснив роботи, пов’язані зі збиранням врожаю, чим спричинив державі збитки у розмірі понад 210 тис грн.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської

кількість переглядів: 1616