Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2020

На порушення вимог законодавства при виконанні покарань у виді позбавлення волі та арешту реагує прокуратура

На Черкащині органами прокуратури проведено перевірки стану реального виконання судових рішень про призначення покарання у виді позбавлення, обмеження волі або арешту особам, які на момент вступу вироку в законну силу не перебували під вартою, через необрання такого запобіжного заходу на стадії досудового слідства та судового розгляду за останні роки та упродовж поточного року.

Перевірки показали, що незважаючи на вжиті заходи, у діяльності органів Нацполіції продовжують мати місце порушення вимог ст.ст. 533, 534 КПК України, ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію», ст. 6 Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність», у зв’язку з чим невиконаними залишалися вироки судів стосовно певної кількості засуджених до покарань у виді позбавлення волі та арешту.

З метою усунення порушень органами прокуратури області внесено п’ять актів прокурорського реагування та чотири доручення, до відповідальності притягнуто чотирьох працівників поліції.

Також завдяки вжитим заходам органів прокуратури області упродовж минулого та поточного років територіальними органами Нацполіції розшукано та затримано шість осіб, яких доставлено до слідчого ізолятора для подальшого направлення останніх до установ ДКВС України.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1243