Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2020

Постане перед судом посадовець Черкаської міської ради, який обвинувачується в розтраті бюджетних коштів

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури забезпечено проведення повного та об’єктивного розслідування й направлено до Соснівського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт стосовно одного з керівників Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який за даними слідства, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно розтратив на користь приватного товариства бюджетні кошти, що виділялись на закупівлю мийних засобів для дитячих садків м. Черкаси (ч. 2 ст. 191 КК України).

Установлено, що обвинувачений в грудні 2019 року, за так званою допороговою процедурою уклав договора про закупівлю дезінфекційних і мийних засобів для дошкільних навчальних закладів міста за завищеними цінами та після їх постачання підписав відповідні платіжні документи. Внаслідок його незаконних дій територіальній громаді м. Черкаси завдано збитки на загальну суму майже 164 тис. грн.

Варто зазначити, що з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої місцевому бюджету, за клопотанням прокурора на майно посадовця судом накладено арешт.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, кримінальне провадження розпочато прокуратурою 11.01.2020 у ході опрацювання інформації, розміщеної на сторінці видання «18000» (https://18000.com.ua/super_slayder/cherkaski-osvityani-bez-tenderu-zlili-2-miljoni-na-dezinfekciyu-mijni-zasobi-ta-pivtisyachi-shvabr/). 

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1225