Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2020

У Смілі правоохоронцями викрито трьох підприємців, які організували call-центр, що працював на заборонену систему «Яндекс» та з грубим порушенням трудового законодавства

Смілянською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом грубого порушення законодавства про працю фізичними особами-підприємцями, які організували в м. Сміла роботу диспетчерського центру таксопарку, який працював на заборонену російську пошукову систему «Яндекс», з наданням технічної підтримки її водіям у великих містах Казахстану, Киргизстану та Литви (ч. 1 ст. 172 КК України).

За версією слідства, троє осіб, здійснюючи підприємницьку діяльність, з метою ухилення від сплати податків та обоя’зкових платежів до державного бюджету України, з жовтня 2016 року використовували найману працю робітників без процедури оформлення працевлаштування та розраховувались з ними у «конвертах». Крім того, фірма працювала цілодобово й під час пандемії COVID-19 її працівники не були забезпечені необхідними протиепідеміологічними засобами.

В рамках проведення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні, 08.04.2020 працівниками Управління СБУ в Черкаській області та слідчими Нацполіції, за процесуального керівництва Смілянської місцевої прокуратури проведено обшук в офісному приміщенні підприємців, за результатами якого правоохоронцями вилучено фінансово-господарську документацію та комп’ютерну техніку для подальших експертних досліджень й з’ясування обставин вчинення кримінального правопорушення.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, а також встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1197