Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

Прокуратура контролює стан дотримання законодавства під час виконання судових рішень стосовно неповнолітніх

Упродовж І кварталу 2020 року за результатами перевірок в частині додержання вимог законодавства України при виконанні судових рішень про застосування до неповнолітніх примусових заходів виховного та примусового характеру, профілактики правопорушень серед підлітків, під час здійснення наглядової та досудової пробації стосовно неповнолітніх внесено 17 документів реагування, з яких 13 розглянуто та до відповідальності притягнуто 8 посадових осіб.

Так, Черкаською місцевою прокуратурою проведено перевірку в діяльності територіальних відділів поліції, що функціонують на території м. Черкаси щодо дотримання вимог законодавства України під час здійснення профілактичної роботи серед неповнолітніх, що потрапили в конфлікт із законом і стосовно яких застосовано примусові заходи виховного характеру. Під час перевірки виявлено порушення щодо належного здійснення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання вчиненню кримінальних правопорушень, профілактику девіантної поведінки неповнолітніх, перевиховання та недопущення скоєння ними повторних злочинів, своєчасність поставлення неповнолітніх на відповідний облік.

На підставі ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» внесено 2 вказівки щодо усунення порушень вимог чинного законодавства України. За результатами її розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1430