Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

За втручання прокуратури територіальній громаді передано приміщення дитячого садочка

Золотоніським міськрайонним судом 30.03.2020 задоволено заяву Золотоніської місцевої прокуратури в інтересах держави щодо передачі у власність сільської ради приміщення дитячого садочка площею 1500 кв. м, грошовою оцінкою понад 15 млн грн.

У ході здійснення представницької діяльності прокурорами встановлено, що вказане майно є  об’єктом соціальної сфери та після приватизації державного сільськогосподарського підприємства не увійшло до статутного капіталу новоствореного товариства. Через відсутність будь-яких правовстановлюючих документів, у тому числі інвентаризаційних справ, сільська рада Золотоніського району не могла прийняти у власність двоповерхове приміщення дошкільного навчального закладу, побудоване у 1960-ті роки радгоспом.

З огляду на викладене, Золотоніська місцева прокуратура подала до суду заяву про передачу безхазяйного нерухомого майна у власність територіальної громади.

Варто відзначити, що упродовж 2020 року прокурорами ініційовано питання про повернення у державну та комунальну власність 17 приміщень, призначених для організації освітнього процесу та дозвілля дітей загальною вартістю 30,8 млн грн, площею понад 3000 кв.м.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1265