Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

На Черкащині за втручання прокуратури в розпорядження держави повернуто землі сільськогосподарського призначення вартістю майже 2 млн грн

Господарський суд Черкаської області задовольнив позовну заяву Золотоніської місцевої прокуратури, підтвердивши обґрунтованість доводів для припинення права приватної власності громадянина іноземної держави на земельну ділянку сільськогосподарського призначення загальною вартістю майже 2 млн. грн.

Підставою для прокурорського реагування стало протиправне користування громадянином Російської Федерації земельною ділянкою площею майже 3 га, розташованою в адміністративних межах одного із сіл Чорнобаївського району. Отримавши у спадок указану землю, йому незаконно видано державний акт про право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільського виробництва.

Враховуючи, що відповідно до ч. 5 ст. 22 Земельного кодексу України землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність іноземцям, місцева прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1415