Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2020

На Черкащині прокуратурою встановлені порушення режимних вимог в установах Державної кримінально-виконавчої служби області

Органами прокуратури Черкаської області у поточному році проведено перевірки щодо додержання вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення», Кримінально-виконавчого кодексу України в частині забезпечення режимних вимог в установах Державної кримінально-виконавчої служби області.

Установлено, що незважаючи на вжиті органами прокуратури заходи, у діяльності піднаглядних установ продовжують мати місце порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про попереднє ув’язнення» та інших нормативних і підзаконних актів. Зокрема, під час зазначених перевірок виявлялися порушення в частині додержання режимних вимог, технічного облаштування режимних закладів.

З метою усунення виявлених порушень органами прокуратури області на адреси керівників установ виконання покарань та ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» внесено 5 актів прокурорського реагування та 2 доручення. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 службових осіб, 2 акта перебувають на розгляді. 
Робота на вказаному напрямі триває.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1372