Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службовця «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», дії якого призвели до незаконного оформлення земельних ділянок в Умані

Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» за фактом зловживання службовим становищем, що призвело до заподіяння тяжкої шкоди державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений незаконно передав фізичним особам державні акти на право власності на землю, які у подальшому були підроблені та використані для безпідставного оформлення земельних ділянок на території міста Умань, що завдало тяжких наслідків інтересам територіальної громади в сумі майже 15 млн грн.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1434