Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

Прокуратура Черкаської області направила до суду кримінальне провадження стосовно 2 службових осіб київського підприємства, які обвинувачуються в заволодінні майже 2 млн грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням 2 службових осіб у заволодінні коштами місцевого бюджету на суму майже 2 млн грн під час постачання обладнання для потреб лікарні. Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 КК України скеровано до суду.

За версією слідства, службовці одного з підприємств м. Київ, яке в 2018 році отримало перемогу в тендерних торгах по закупівлі спеціального рентгенівського обладнання для потреб Смілянської міської лікарні, в порушення законодавства України, яким регулюються відносини, пов’язані з визначенням цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, з метою власного збагачення завищили можливу граничну вартість указаного обладнання, внаслідок чого заволоділи коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах.

Варто зазначити, що слідчим суддею задоволено клопотання прокурорів і слідчих про накладення арешту на рухоме та нерухоме майно обвинувачених (3 квартири, 2 будинки, гаражний комплекс, 4 транспортні засоби).

Крім того, з метою забезпечення відшкодування шкоди, завданої місцевому бюджету, прокурором пред’явлено позов на суму завданих збитків.

Досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Довідково: за вчинене порушникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1349