Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

Черкаська прокуратура забезпечила реальне повернення державі землі вартістю понад 33 млн грн у Черкаському районі

Черкаською місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення господарського суду Черкаської області про зобов’язання повернути у розпорядження держави землю загальною вартістю понад 33 млн грн, площею 119 га, якою одне із сільськогосподарських підприємств області користувалося не маючи на те законних підстав.

Раніше прокуратурою установлено, що після закінчення строку договорів оренди землі, незважаючи на заперечення органів Держгеокадастру області у поновленні договорів, у порушення чинного земельного законодавства сільськогосподарське товариство не повернуло землю державі, а продовжувало її безпідставно використовувати у власних цілях, засівши озимою пшеницею. 

З метою захисту державних інтересів прокурори Черкаської місцевої прокуратури звернулися до суду з відповідним позовом, довівши суду свою правову позицію. Наразі вказану земельну ділянку повернуто у державну власність на підставі акту прийому-передачі, що надає можливість державі вільно володіти та розпоряджатися належним їй майном.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1594