Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2020

Прокуратура області скерувала до суду справу стосовно місцевого жителя за обвинуваченням у збуті алкогольних напоїв, небезпечних для життя та здоров’я людей

Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкащини за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв  (ч. 1 та ч. 2 ст. 204 КК України).

У ході проведення досудового розслідування установлено, що обвинувачений упродовж періоду з листопада до грудня 2019 року налагодив масове виробництво алкогольних напоїв, які у подальшому зберігав і збував серед населення міста Черкаси під виглядом горілки та коньяку, розфасувавши у ємності об’ємом по 5 та 10 літрів.

Під час досудового слідства з незаконного обігу вилучено 6 870 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв та 2 900 літрів спирту етилового.

Довідково: особі загрожує покарання за ч. 1 ст. 204 КК України у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів, за ч. 2 ст. 204 КК України - позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1802