Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

Обвинувальний акт стосовно міського голови та директора приватного підприємства за підозрою в розтраті близько 2 млн грн під час ремонту доріг у м. Кам’янка, направлено до суду

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно міського голови одного з районних центрів Черкащини та керівника приватного товариства, які, за версією слідства, шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою, упродовж 2017-2018 років, під час виконання робіт по ремонту об’єктів інфраструктури на території м. Кам’янка, шляхом службового підроблення привласнили кошти міського бюджету в особливо великих розмірах, спричинивши міському бюджету збитків на суму понад 2 млн грн.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 3, ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) та ч.1, ч. 2 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні розпочато за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та проводиться СУ ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1379