Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

Скеровано до суду справу стосовно членів злочинного угруповання за обвинуваченням в розтраті 900 тис. грн бюджетних коштів під час нанесення дорожньої розмітки

За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно членів злочинного угруповання, а саме директора комунального підприємства та двох директорів приватних підприємств, які обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами в сумі майже 900 тис. грн, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що призвело до тяжких наслідків, під час виконання робіт по утриманню автомобільних доріг (нанесення дорожньої розмітки) у м. Черкаси. Наразі обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366,  ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України скеровано до Соснівського районного суду м. Черкаси.

За даними слідства, обвинувачені внесли до актів приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо видів, обсягів і вартості будівельних робіт, які відповідно до висновку експертизи, через завищення, не відповідають результатам фактично виконаних робіт.

На цей час прокурорами Черкаської місцевої прокуратури вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Нагадаємо, діяльність організованої групи викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Довідково: за вчинене порушникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1504