Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Черкаським підприємцям оголошено підозри за підробку документів про розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацію

Прокуратурою Черкаської області повідомлено про підозру двом фізичним особам-підприємцям за підробку документів і їх використання під час митного оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією (ч. 1, ч. 3, ч. 4  ст. 358 КК України). 

Установлено, що зазначені підприємці у період з січня до лютого 2019 року, діючи умисно та за попередньою змовою, використовуючи підобні печатки іноземних суб’єктів господарювання, складали та видавали завідомо підробні документи про вартість транспортних засобів, придбаних за кордоном. У подальшому, вказані підробні документи підозрювані використовували під час надання брокерських послуг при підготовці та подачі документів до Черкаської митниці з метою митного оформлення автомобілів. Слідством доведено 11 фактів такого підроблення.

Діяльність співучасників припинена працівниками прокуратури області спільно з слідчим управління ОВС ГУНП в Черкаській області та працівників СБУ в Черкаській області.

Довідково: за вчинене підозрюваним загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1424