Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Черкаська прокуратура підозрює керівника приватного товариства та підприємця в привласненні коштів місцевого бюджету під час ремонту вулиці Небесної сотні в м. Черкаси

Прокурорами Черкаської місцевої прокуратури зібрано достатньо доказів, на підставі яких керівнику приватного підприємства та фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру за фактом привласнення та розтрати грошових коштів місцевого бюджету, які виділялися на ремонт вулиці Небесної Сотні (від бульв. Шевченка до вул. Благовісної) в м. Черкаси та облаштування стоянки по вулиці Толстого в м. Черкаси (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство показало, що керівник підприємства за попередньою змовою з підприємцем, що здійснював технічний нагляд на об’єкті будівництва, умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли до акту приймання виконаних будівельних робіт по вулиці Небесної Сотні на загальну суму 1 млн 900 тис грн. завідомо неправдиві відомості щодо обсягів і вартості ремонтних робіт, які відповідно до висновку експертизи не відповідають фактично виконаним роботам через їх завищення на 120 тис грн. Крім того, за версією слідства, підозрювані привласнили та розтратили грошові кошти місцевого бюджету, які виділялися на облаштування стоянки по вул. Толстого в м. Черкаси, завдавши територіальній громаді збитків на суму понад 20 тис. грн.

На цей час вживаються заходи щодо направлення вказаного кримінального провадження до суду для розгляду.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні  здійснюється слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1517