Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Відповідатиме в суді директор товариства, який підозрюється в протиправному заволодінні майном вартістю понад 10 млн грн, що належить засновникам з Німеччини

Під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування та направлено до Маньківського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який, за версією слідства,  протиправно заволодів майном товариства, в тому числі часткою його засновників - п’яти громадян Федеративної Республіки Німеччина, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, що заподіяло останнім шкоду в розмірі більш як 10 млн 118 тис. грн.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених  ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Варто відзначити, що за принципової позиції прокурорів збитки, завдані потерпілим громадянам Федеративної Республіки Німеччина, відшкодовано в повному обсязі, їх порушені права та інтереси поновлено в законному порядку.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1461