Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

На Катеринопільщині після втручання прокуратури оформлено правовстановлюючі документи на землю навчального закладу

Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення про закриття судового провадження, оскільки вимоги прокурора були виконані у добровільному порядку, правовстановлюючі документи на земельну ділянку навчального закладу площею 1,49 га, вартістю понад 250 тис. грн, добровільно оформлені територіальним відділом освіти Катеринопільського району під час розгляду справи в суді.

Раніше Звенигородська місцева прокуратура встановила, що органом управління навчального закладу не вжито заходів для належного оформлення земельної ділянки закладу освіти,  що створювало передумови для зловживань при розпорядженні вказаною землею, а також ризики для нормального функціонування навчального процесу, з ймовірним порушенням прав дітей.

Відтак, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. У ході судового розгляду відповідач погодився з доводами прокурора, суб’єктом владних повноважень добровільно виконано позовні вимоги прокуратури.

Одночасно повідомляємо, що упродовж поточного року органами прокуратури Черкащини заявлено 5 позовних заяв щодо визнання протиправною бездіяльність суб’єктів владних повноважень в частині неоформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки загальною площею 2,2 га.  Справи перебувають у провадженні Черкаського окружного адміністративного суду.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1132