Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

Затримано жителя Тернопільщини, який обґрунтовано підозрюється в неправдивому повідомленні про замінування потягу

Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про замінування потягу сполученням «Трускавець-Дніпро», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Установлено, що 12.02.2020, о 03 годині 00 хвилин до Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області  по лінії «102» зателефонував невідомий та повідомив про наявність вибухового пристрою в потязі, що рухався з м.Тернопіль в сторону станції Шевченка.

З метою перевірки вказаного факту потяг зупинено на станції «Городище» та проведено евакуацію 600 осіб. Обстеженням потяга та прилеглої території вибухових пристроїв і підозрілих предметів не виявлено, в зв’язку з чим рух потяга відновлено.

Внаслідок якісного та своєчасно організованого проведення необхідних першочергових слідчих (розшукових) дій, у досить короткий проміжок часу правоохоронцями встановлено, що кримінальне правопорушення вчинив пасажир указаного потягу, а саме 24-річний житель Тернопільської області.

Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, хід розслідування взято на контроль керівництвом прокуратури області.

Пресслужба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1834