Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

За позовом Звенигородської прокуратури з безвідповідальних водіїв стягнуто плату за проїзд великовагових авто

Рішенням господарського суду м. Києва від 28.01.2020 повністю задоволено позовні вимоги прокурора Звенигородської місцевої прокуратури та стягнуто з приватного товариства на користь держави майже 154 тис. грн плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговими транспортними засобами.

Підставою звернення прокуратури до суду стала несплата підприємством указаної суми коштів до бюджету за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортними засобами, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Зауважимо, що однією з причин незадовільного стану українських доріг є псування асфальтного покриття великовантажівками, власники яких в гонитві за прибутком нехтують встановленими нормами. Нерідко працівники Укртрансбезпеки виявляють порушення нормативів вантажних перевезень, нараховуючи правопорушникам відповідну плату на відшкодування матеріальних збитків державі, завданих руйнуванням автомобільних доріг.

Накладені санкції не завжди сплачуються порушниками вчасно та добровільно, що має наслідком звернення до суду органів прокуратури в інтересах Укртрансбезпеки, якою самостійно заходи щодо стягнення до бюджету належних коштів не здійснюються через відсутність відповідних повноважень.

Пресслужба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1587