Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

Направлено до суду справу стосовно 6 членів організованої групи за зловживання службовим становищем під час ремонту вулично-дорожньої мережі міста Черкаси

Прокуратурою Черкаської області 29.01.2020 направлено до суду обвинувальний акт стосовно 6 членів організованої групи, до складу якої увійшли 4 посадові особи Черкаської міської ради та 2 керівника приватних фірм, за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним і громадським інтересам, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідство установило, що за ініціативою директора одного з товариств м. Черкаси декілька посадових осіб департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та ще один керівник підприємства об’єдналися в злочинне угрупування для вчинення корисливого злочину в сфері утримання вулиць та доріг міста. Міською радою, як замовником робіт по ремонту вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, під виглядом розрахунків за укладеним договором про виконання ремонтних робіт відповідні кошти перераховано неналежній стороні, що стало можливим через зловживання службовим становищем посадовцями міської ради. В результаті вказаних дій генеральний підрядник за договором отримав можливість уникнути сплати податків, внаслідок чого місцевий та державний бюджети України недоотримали більш як 1,5 млн грн.

З метою відшкодування шкоди, завданої державі злочинними діями членів організованої групи, прокуратурою області заявлено цивільний позов в межах кримінального провадження.

Діяльність організованої групи виявлена працівниками прокуратури Черкаської області спільно з відділом БКОЗ Управління СБ України в Черкаській області та слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1256