Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

За апеляційною скаргою Золотоніської місцевої прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно двох місцевих жителів, які обвинувачуються у привласненні дизпалива

За апеляційною скаргою прокурора Золотоніської місцевої прокуратури  скасовано вирок Чорнобаївського районного суду від 11.10.2018, яким двох жителів Чорнобаївського району визнано невинуватими та виправдано через недоведеність наявності в їх діях складу злочину, передбаченого ч. 3  ст. 191 (привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, обвинувачені, працюючи трактористами-машиністами сільськогосподарського виробництва в товаристві, за попередньою змовою, під час виконання польових робіт, шляхом зливання з баку трактора, який перебував у їхньому користуванні, умисно привласнили дизельне паливо загальною кількістю 7193 літри, спричинивши матеріальну шкоду товариству на загальну суму майже 170 тис. грн.

Суд погодився з доводами прокурора щодо незаконності винесення виправдувального вироку. Тож, за результатами апеляційного розгляду, вказане реабілітуюче рішення скасовано та призначено новий розгляд кримінального провадження в суді першої інстанції.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1339