Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2020

У Черкасах повідомлено про підозру директору комунального підприємства та двом директорам приватних підприємств за розтрату 900 тис. грн бюджетних коштів під час нанесення дорожньої розмітки

Прокурори Черкаської місцевої прокуратури вручили директору комунального підприємства та двом директорам приватних підприємств повідомлення про підозру у заволодінні бюджетними коштами в сумі майже 900 тис. грн, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що призвело до тяжких наслідків, під час виконання робіт по утриманню автомобільних доріг (нанесення дорожньої розмітки) у м. Черкаси (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366,  ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, члени організованої групи, а саме директор комунального підприємства, підрядник й субпідрядник внесли до актів приймання виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо видів, обсягів і вартості будівельних робіт, які відповідно до висновку експертизи, через завищення, не відповідають результатам фактично виконаних робіт.

Діяльність організованої групи викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з  працівниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Досудове розслідування триває, наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Довідково: за вчинене підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1837