Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

На Черкащині прокуратура повідомила сільському голові про підозру в розтраті коштів місцевого бюджету

Прокуратурою Черкаської області зібрано достатньо доказів, на підставі яких 16.01.2020 сільському голові однієї з сільських рад Смілянського району Черкаської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що сільський голова за попередньою змовою з виконавцем робіт по ремонту будинку культури розтратив бюджетні кошти на суму близько 250 тисяч гривень. 

На цей час вживаються заходи щодо направлення вказаного кримінального провадження до суду для розгляду.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні  здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень посадовцю загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1593