Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

До 5 років позбавлення волі засуджено сільського голову, який отримав неправомірну вигоду за видачу дозволу на розміщення реклами

Прокуратурою Черкаської області на належному рівні підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно сільського голови одного із сіл Шполянського району Черкаської області,  який обвинувачувався у тому, що він, використовуючи надану йому владу, умисно, з корисливих мотивів,  в лютому 2019 року одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. грн за прийняття виконавчим комітетом сільської ради рішення про дозвіл на розміщення реклами на території села та укладення договору оренди рекламних щитів.

Вироком Шполянського районного суду посадовця визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище),  та  засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських і організаційно-розпорядчих функцій, строком на 2 роки. На підставі ст. 54 КК України обвинуваченого позбавлено 7 рангу посадової особи органу місцевого самоврядування.

Незаконні дії сільського голови викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 2662