Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2020

Золотоніська місцева прокуратура розпочала ще одне кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів під час закупівлі товару для навчального закладу

Золотоніською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  та розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, за фактом розтрати державних коштів посадовими особами відділу освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради під час купівлі штучного покриття для спортивного майданчика навчального закладу.

У ході моніторингу державних закупівель прокуратурою встановлено, що влітку 2019 року між відділом освіти виконавчого комітету Золотоніської міської ради та господарюючим суб’єктом укладено договір купівлі-продажу фурнітури та штучного покриття (спортивної трави, піску, гумового гранулянту) для спортивного майданчика на загальну суму майже 580 тис. грн, які було перераховано товариству за зазначений товар.

Однак, з метою встановлення дійсної вартості вказаних вище матеріалів, шляхом моніторингу сайту виробника та офіційного дистриб’ютора, прокуратура виявила, що реальна вартість спортивної трави визначена за очевидно завищеною ціною, в результаті чого навчальному закладу завдано збитки на суму близько 120 тис. грн.

Наразі досудове розслідування триває, у справі проводяться необхідні слідчі дії, встановлюється точна сума завданих збитків.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва Золотоніської місцевої прокуратури.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1378