Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

За ініціативи прокуратури у користування навчальним закладам Черкащини повернуто 139 га землі вартістю 74 млн грн

Органи прокуратури Черкаської області активно реагують на порушення, пов’язані з розпорядженням і використанням земель дитячих закладів.

Так, упродовж 2019-2020 років прокуратурою заявлено 10 позовних заяв щодо визнання протиправною бездіяльність суб’єктів владних повноважень в частині неоформлення правоустановчих документів і зобов’язання вчинити відповідні дії.

За ініціативи прокуратури оформлено право постійного користування за навчальними закладами Шполянського, Чигиринського, Смілянського, Катеринопільського та Канівського районів Черкаської області, розташованими на земельних ділянках загальною площею 12 га.

Крім того, за втручання прокуратури повернуто в управління відділу освіти Звенигородської районної державної адміністрації землю під навчальним закладом вартістю понад 7,3 млн грн. Враховуючи, що земельна ділянка знаходиться в центральній частині м. Звенигородка, міською радою планувалося передати її в приватне користування для комерційних потреб. За позовом прокурора господарським судом Черкаської області рішення органу місцевого самоврядування скасовано.

Особлива увага прокурорів приділяється реагуванню на порушення, допущені при передачі в оренду землі закладів освіти. За активної позиції органів прокуратури області визнано недійсними 4 договори оренди землі, призначеної для використання в навчальному процесі, та повернуто у користування освітніх закладів земельні ділянки площею понад 139 га загальною вартістю 74 млн грн.

Питання законності розпорядженням земелями дитячих закладів перебуває на постійному контролі органів прокуратури.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1831