Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

На Черкащині упродовж поточного року припинено незаконну діяльність 12 нелегальних автозаправних станцій

З метою реалізації завдань керівництва держави та Генерального прокурора щодо протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автозаправних пунктів (надалі – АЗС/АГЗП) у січні 2020 року в прокуратурі Черкаської області проведено оперативну нараду за участі керівників правоохоронних і контролюючих органів області, на якій обговорено необхідність вжиття спільних заходів для боротьби з незаконною діяльністю вказаних суб’єктів господарювання.

На виконання спільних заходів прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато 6 кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 272 КК України, здійснення досудового розслідування у яких доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

У ході досудового розслідування проведено невідкладні слідчі (розшукові) дії,  за результатами проведених яких з незаконного обігу вилучено пальне, документацію та обладнання АЗС/АГЗП.

У період з 27.12.2020 до 13.01.2020 припинено діяльність та демонтовано обладнання 12 станцій (з жовтня 2018 року по грудень 2019 року – 42 нелегальних АЗС/АГЗП).

Податковою міліцією ГУ ДФС у Черкаській області вилучено з незаконного обігу дизельне паливо, бензин, скраплений газ в кількості майже 300 тонн на суму понад 6,5 млн грн, складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Здійснюючи представницькі функції захисту інтересів держави в суді, прокуратурою скеровано до суду 2 позовні заяви щодо звільнення земельних ділянок у межах м. Черкаси, на яких протиправно розміщено АЗС/АГЗП.

Невідкладні заходи щодо протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій тривають.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1271