Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Прокуратура Черкаської області підозрює 4 посадових осіб Черкаської міської ради та 2 керівників приватних товариств у зловживанні службовим становищем, що призвело до недоотримання бюджетом 1,5 млн грн

Завдяки скоординованим заходам прокуратури Черкаської області, Управління Служби безпеки України в Черкаській області та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито 6 членів організованої групи, до складу якої увійшли 4 посадові особи Черкаської міської ради та 2 керівника приватних фірм, які в червні 2017 року зорганізувалися в злочинне угруповання з метою уникнення одним із суб’єктів господарювання обов’язкових платежів до державного та місцевого бюджетів.

Слідством установлено, що внаслідок зловживання службовим становищем посадовцями Черкаської міської ради, в порушення договірної та фінансової дисципліни міською радою, як замовником робіт по ремонту вулично-дорожньої мережі міста Черкаси, грошові кошти за договором перераховано субпідрядникам, які не були сторонами в укладеному договорі, в результаті чого підрядник зміг уникнути сплати податків, а місцевий та державний бюджети України недоотримали більш як 1,5 млн грн.

Під час досудового розслідування виявлено та вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність членів злочинного угруповання, а також проведено експертизу, яка підтвердила суму збитків, завданих інтересам держави.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснюється прокуратурою Черкаської області.

Наразі 5 особам, в тому числі 4 посадовцям Черкаської міської ради, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним та громадським інтересам, вчинене організованою групою) Кримінального Кодексу України. Вживаються заходи щодо обрання їм запобіжних заходів.

Винним особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1264