Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Судитимуть службову особу Управління Держпраці в Черкаській області, яка обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди

Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи Управління Держпраці в Черкаській області, яка під час здійснення перевірки щодо дотримання законодавства про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю в одному з спортивних закладів Черкаського району отримала від його ректора неправомірну вигоду в сумі 10 000 (десять тисяч) гривень за позитивне вирішення результатів проведення позапланової перевірки.

Крім того, вказана службова особа склала та видала офіційний документ (акт перевірки), до якого внесла завідомо неправдиві відомості щодо результатів перевірки, засвідчила документ власним підписом, надавши йому статус офіційного, після чого передала ректору спортивного закладу.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Незаконні дії особи викрито Черкаською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області та Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: за вчинене службовій особі загрожує від 2 до 4 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1711