Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

На Уманщині за втручання прокуратури в комунальну власність повернуто приміщення вартістю понад 18 млн грн

Господарським судом Черкаської області 09.01.2020 задоволено позовні вимоги Уманської місцевої прокуратури про повернення територіальній громаді м. Умань незаконно займаного нежитлового приміщення вартістю понад 18 млн грн.

Під час перевірки ефективності використання об’єктів комунальної власності прокуратурою встановлено, що строк дії договору оренди закінчився ще в 2016 році, у його продовженні орендатору відмовлено, оскільки приміщення каналізаційно-насосної станції планувалось використовувати у виробничій діяльності орендодавця. Не погодившись з вказаною позицією, орендатор намагався продовжити орендні відносини в судовому порядку, однак господарським судом Черкаської області, рішення якого залишено в силі Київським апеляційним господарським судом, його вимоги не задоволено.

Натомість спірне приміщення до цього часу відповідачем не повернуто, що враховуючи бездіяльність уповноваженого органу - відділу з питань комунальної власності та земельних відносин Уманської міської ради, стало підставою для звернення до суду прокурора в інтересах держави. 

Наразі за рішенням суду відповідача зобов’язано повернути незаконно займане приміщення органу, уповноваженому на розпорядження комунальною власністю.  

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1313