Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

У Золотоноші прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів посадовими особами навчального закладу

Під час моніторингу державних закупівель Золотоніською місцевою прокуратурою вжито заходів щодо захисту державних інтересів та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3  ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, за фактом розтрати державних коштів посадовими особами державного навчального закладу під час купівлі технічного засобу.

Вивченням матеріалів установлено, що в 2018 році відповідальними посадовими особами державного навчального закладу укладено договір купівлі-продажу автогрейдера, відповідно до якого оплату за техніку здійснено за очевидно завищеною ціною, завдавши навчальному закладу збитки на суму близько 400 тис. грн.

Так, за умовами договору за реалізацію автогрейдера покупець отримав 820 тис. грн, однак для встановлення дійсної вартості цього технічного засобу здійснено моніторинг інтернет-ресурсів, результати якого засвідчили, що реальна вартість грейдера марки ДЗ-143 коливається від 195 тис. грн до 480 тис. грн.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, слідчим і процесуальним керівником вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних й неупереджених процесуальних рішень.

Разом з тим, за результатами проведеної в кримінальному провадженні експертизи буде вирішено питання щодо вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та  перебуває на контролі Золотоніської місцевої прокуратури.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1364