Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

На Черкащині жорстокого вбивцю засуджено до 14 років, його неповнолітній спільник отримав 6,6 років в’язниці

Під процесуальним керівництвом Монастирищенського відділу Уманської місцевої прокуратури завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом викрадення та вбивства людини двома зловмисниками, один з яких вчинив злочин у неповнолітньому віці.

Слідством установлено, що 17-річний неповнолітній спільно та за попередньою змовою із 21-річним братом, із застосуванням фізичного насильства позбавили чоловіка волі шляхом примусового поміщення до багажного відділення його автомобіля. У подальшому повнолітній обвинувачений незаконно заволодів мобільним телефоном і транспортним засобом потерпілого та з метою приховання інших злочинів наніс останньому значну кількість ударів в різні частини тіла, від яких потерпілий помер. Для уникнення кримінальної відповідальності за скоєне зловмисник імітував дорожньо-транспортну пригоду за участю потерпілого. 

За принципової позиції прокурора вироком Черкаського районного суду від 09.01.2020 неповнолітнього визнано винним за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України й засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі та взято під варту із зали суду.

Суд погодився з доводами прокурора та засудив спільника до 14 років позбавлення волі за п.п. 4, 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з метою приховати інший злочин та з особливою жорстокістю), ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення майна) КК України. 

       
На цей час вирок не вступив в законну силу та вивчається на предмет його законності.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1820