Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

Повідомлено про підозру колишньому працівнику колонії, який намагався збути ув’язненим психотропну речовину

За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру колишньому інспектору однієї з установ виконання покарань Черкаської області за фактом придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).

У ході проведення досудового розслідування установлено, що у вересні 2019 року підозрюваний проніс на територію установи особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс та порошкоподібну речовину білого кольору, яка містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін, з метою подальшого збуту та був викритий під час особистого догляду.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводиться слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Незаконні дії правоохоронця викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Довідково: за вчинення зазначеного злочину особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1293