Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2020

У Черкасах прокуратура подала позов про звільнення земель історико-культурного призначення через їх неправомірне використання

В інтересах держави Черкаська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди, зобов’язання відповідача звільнити неправомірно використовувані землі  історико-культурного призначення та повернути понад 50 гектарів сільськогосподарських земель орієнтовною вартістю понад 50 млн грн, умови оренди яких грубо порушено орендарем.

Так, здійснюючи господарську діяльність на орендованій земельній ділянці, фермерське господарство знехтувало законодавчо встановлений обов’язок по охороні археологічного об’єкту культурної спадщини - курганної групи із 15 насипів - «Лесеві могили» загальною площею 1,5 га в адміністративних межах Вергунівської сільської ради Черкаського району. Суб’єктом господарювання не лише не забезпечено належний правовий режим використання вказаного об’єкту, а й проведено його розорення та засівання сільськогосподарським культурами, що грубо суперечить вимогам чинного законодавства та порушує державні інтереси в галузі охорони культурної спадщини.

З огляду на вказані порушення, прокуратурою заявлено відповідний позов, за яким господарським судом Черкаської області відкрито провадження.

Робота органів прокуратури в сфері захисту державних інтересів при використанні земель сільськогосподарського та історико-культурного призначення триває.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 2103