Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

Колишнього працівника поліції притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог антикорупційного законодавства

Прокуратурою Черкаської області постійно вивчається стан законності в сфері запобігання корупції з метою попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин, а також вживаються заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією, у тому числі й після звільнення посадовців із займаних посад.

Так, прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно старшого інспектора з особливих доручень ГУНП в Черкаській області.

Установлено, що вказаний поліцейський несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію суб’єкта, який припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (перед звільненням).

За принципової позиції прокурора Соснівським районним судом м. Черкаси 09.01.2020 колишнього поліцейського визнано винуватим у вчиненні адміністративного праворушення та накладено стягнення у вигляді штрафу розміром 850 грн.
На цей час рішення не набрало законної сили.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1270