Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

Прокуратура принципово реагує на порушення законодавства під час виконання судових рішень стосовно неповнолітніх

Реалізуючи конституційну функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, прокуратурою Черкаської області вживаються заходи, спрямовані на дотримання вимог кримінального процесуального та кримінально-виконавчого законодавства при виконанні судових рішень у таких кримінальних провадженнях.

Під час здійснення наглядової та досудової пробації стосовно неповнолітніх за результатами перевірок з указаних вище питань внесено 42 документи реагування, 37 з яких розглянуто, до відповідальності притягнуто 35 посадових осіб.

Як приклад, Звенигородською місцевою прокуратурою перевірено діяльність Звенигородського відділу поліції ГУНП в Черкаській області щодо дотримання вимог законодавства України при застосуванні до неповнолітніх заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням їх особистої свободи, у справах про адміністративні правопорушення.

Результати перевірки засвідчили наявність порушень працівниками територіального відділу з питань пробації вимог Закону України «Про пробацію» щодо належного здійснення наглядових і соціально-виховних заходів стосовно неповнолітніх, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

На підставі ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» внесено вказівку щодо усунення порушень вимог чинного законодавства України, за результатами  розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну посадову особу.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1303