Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

У Черкасах прокуратура через суд зобов’язує товариства звільнити земельні ділянки й демонтувати незаконно побудовані газозаправні пункти

Захищаючи інтереси держави в галузі паливно-енергетичного комплексу, органи прокуратури заходами представницького характеру реагують на випадки порушень вимог законодавства, пов’язаних з діяльністю автозаправних станцій.

Так, Черкаською місцевою прокуратурою до господарського суду Черкаської області скеровано 2 позовні заяви про визнання незаконними та скасування записів державного реєстратора про реєстрацію за товариствами права власності на автономні газозаправні пункти в м. Черкаси, як об’єкти нежитлової нерухомості в м. Черкаси, зобов’язання демонтувати ці об’єкти з приведенням земельних ділянок під ними у попередній стан.

Установлено, що державну реєстрацію права власності здійснено за відсутності документів, що підтверджують законність будівництва, введення в експлуатацію або його набуття на підставі цивільно-правової угоди чи рішення суду, право користування земельною ділянкою комунальної власності.

Вказане грубо порушує вимоги чинного законодавства, інтереси територіальної громади міста та держави, що обумовлені недотриманням будівельних норм, безпеки експлуатації встановлених газозаправних пунктів і порядку користування землею.

Ураховуючи бездіяльність Черкаської міської ради, прокуратура звернулася до суду з відповідними позовними заявами, за якими господарським судом Черкаської області відкрито провадження.

Одночасно триває системна робота прокуратури, правоохоронних і контролюючих органів щодо протидії діяльності автозаправних станцій, які не мають дозвільних документів, і діяльність яких створює небезпеку для людей.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1422