Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2020

Справу стосовно жителя м. Тальне, який обвинувачується у вчиненні насильницьких дій щодо неповнолітньої дівчинки, скеровано до суду

За наслідками досудового розслідування Звенигородською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного жителя м. Тальне, який підозрюється у вчиненні сексуального насильства стосовно доньки своєї співмешканки.

Установлено, що обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зґвалтував 11 - річну дівчинку та вчиняв стосовно дитини насильницькі дії сексуального характеру за місцем її проживання.

Завдяки ефективному здійсненню нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування зібрано достатньо доказів, що підтверджують причетність зловмисника до протиправних дій.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла 14 років) та ч. 4  ст. 153 (сексуальне насильство щодо особи, яка не досягла 14 років) Кримінального кодексу України.

З метою попередження продовження обвинуваченим протиправної поведінки, за клопотанням прокуратури стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 152 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, ч. 4 ст. 153 КК України – від 5 до 10 років.    

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1989