Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

Прокуратура у Верховному Суді довела законність стягнення з суб’єкта господарювання півмільйона гривень до бюджету м. Черкаси

Верховним Судом 19.12.2019 підтримано правову позицію прокуратури Черкаської області та залишено в силі рішення господарського суду, яким задоволено позовні вимоги прокурора щодо стягнення з приватного підприємства 500 тис. грн, сплачених відповідачу в якості авансу за договором підряду по капітальному ремонту приміщень Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Черкаської міської ради.

Указане рішення суду залишено без змін судом апеляційної інстанції. Проте, не бажаючи повертати кошти, недобросовісний підрядник оскаржив його в касаційному порядку та просив позов прокурора залишити без розгляду.

Займаючи принципову позицію та не погоджуючись з доводами відповідача, прокуратурою області подано до суду відзив на касаційну скаргу й заперечення з урахуванням останньої судової практики щодо підстав представництва органами прокуратури інтересів держави у суді.

Верховним Судом враховано доводи прокуратури та підтверджено необхідність сплати приватним підприємством 500 тис. грн до місцевого бюджету.

На цей час вживаються заходи щодо примусового виконання рішення суду.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1610