Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом закупівлі вищим навчальним закладом телевізійного та аудіовізуального обладнання за завищеними цінами

Повідомляємо, що за фактом закупівлі Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького інтерактивних дошок і телевізорів за рахунок коштів Державного бюджету України за завищеною ціною прокуратурою Черкаської області внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Указане кримінальне провадження розпочато на підставі оприлюдненої в засобах масової інформації (18000.com.ua) публікації під назвою «У Черевка “зливають” 1,5 млн за інтерактивні дошки та телевізори. АМКУ допоміг» (https://18000.com.ua/strichka-novin/u-cherevka-zlivayut-15-mln-za-interaktivni-doshki-ta-televizori-amku-dopomig/).

Відділом ювенальної юстиції прокуратури області опрацьовано матеріали, розміщені на сайті державних закупівель «Prozorro», щодо закупівлі Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького інтерактивних дошок і телевізорів за рахунок коштів Державного бюджету України.

Вивченням матеріалів установлено, що замовником відхилено 3 пропозиції з більш економічними вигідними пропозиціями. Тендерним комітетом 05.12.2019 визначено переможцем відкритих торгів суб’єкта господарювання із однією із найвищих цінових пропозицій (на 1,6 млн. грн. вищою, аніж у попередніх 3-х учасників), з яким 24.12.2019 укладено договір.

Під час моніторингу відкритих даних щодо вартості такого телевізійного та аудіовізуального обладнання встановлено, що вартість закуповуваного товару перевищує ринкову.

На цей час проводяться необхідні слідчі дії, слідчим і процесуальним прокурором вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Разом з тим, за результатами проведеної в кримінальному провадженні експертизи буде вирішено питання щодо вжиття прокуратурою заходів представницького характеру. 

Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури Черкаської області.         

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1934