Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Прокуратура Черкаської області остаточно довела у Верховному Суді позицію щодо повернення державі майна Христинівського хлібоприймального підприємства

Прокуратура Черкаської області захистила інтереси держави у Верховному суді, який прийняв позицію прокуратури та відхилив касаційну скаргу відповідача у справі за заявою про перегляд за нововиявленими обставинами рішення господарського суду Черкаської області про повне задоволення позовних вимог прокуратури області щодо повернення в державну власність цілісного майнового комплексу Христинівського елеватора площею понад 36 тис. кв. м, який не підлягав приватизації.

Судами усіх інстанцій підтверджено обґрунтованість принципової позиції прокуратури Черкащини на захист державних інтересів у правовідносинах щодо відновлення права державної власності на вказаний об’єкт. Рішення господарського суду від 06.09.2017 за позовом прокурора про визнання незаконною зміни форми власності державного майна після неодноразового перегляду залишено в силі судами усіх інстанцій вищого рівня. На його виконання, за ініціативи прокуратури області, право державної власності на зазначене майно зареєстровано за державою Україна в особі Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що з 2017 року прокуратурою в ході представницької діяльності  ініційовано повернення до державної власності декількох майнових комплексів елеваторів, включених Урядом до Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, щодо яких виявлено факти незаконної зміни форми власності.

Відповідач, провідний оператор зернового ринку, на користь якого незаконно оформлено право приватної власності на державне майно, неодноразово оскаржував прийняті господарським судом Черкаської області рішення про задоволення позовних вимог прокурора до судів апеляційної та касаційної інстанцій. Але за рішенням суду зміна форми власності державного майна визнана незаконною.

 

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1583