Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

Дотримання вимог законодавства під час виконання рішень про видворення іноземців та осіб без громадянства вимагає прокуратура

Органами прокуратури Черкаської області проведено перевірки додержання вимог законодавства під час застосування органами управління Державної міграційної служби в Черкаській області (далі - УДМС в області) примусового повернення і видворення до іноземців та осіб без громадянства.    

Незважаючи на вимоги, передбачені Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», під час перевірок прокурорами виявлено численні факти порушень вимог законодавства в ході контролю за правильності й своєчасності виконання рішень про примусове повернення та видворення іноземців за межі України, оформлення відповідних документів, а також порушення вимог законодавства з питань відшкодування витрат, завданих державі внаслідок видворення іноземців та осіб без громадянства, фізичними або юридичними особами, які запрошували чи приймали останніх, влаштовували їх незаконний в'їзд, проживання, працевлаштування, сприяли в ухиленні від виїзду після закінчення строку перебування.

З метою усунення зазначених порушень на адресу керівництва УДМС в Черкаській області внесено 7 актів прокурорського реагування.

Крім цього, органами ДМС в області встановлено правопорушення, передбачені ст. ст. 204, 206 КУпАП, що допускаються фізичними особами - підприємцями, які використовують найману працю вказаної категорії осіб. За цим фактом Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури надіслано лист начальнику управління Держпраці в Черкаській області щодо  ініціювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про охорону праці.

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на постійному контролі прокуратури.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 1331