Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

У Золотоніському районі прокуратура забезпечила повернення державі сільськогосподарських угідь вартістю близько 4 млн грн

Північним апеляційним господарським судом 19.09.2019 задоволено позовну заяву Золотоніської місцевої прокуратури про витребування земельної ділянки площею 20 га, вартістю близько 4 млн грн з чужого незаконного володіння.

Установлено, що відповідно до державного акту на право постійного користування землею жительці Золотоніського району надано у постійне користування земельну ділянку площею 20 га сільськогосподарських угідь. Остання заснувала фермерське господарство, однак у 2017 році померла, а суб’єкт господарювання продовжував користуватися земельною ділянкою відповідно до державного акту, виданого на ім’я особи, яка померла, порушуючи вимоги ч. 2 ст. 92 Земельного кодексу України.

Таким чином, спірна земельна ділянка вибула з власності держави поза волею належного розпорядника землі, оскільки після смерті засновника фермерського господарства дія державного акту про право постійного користування землею припинилася, а земельна ділянка не повернута.

Зазначене стало підставою для звернення прокурора до суду з відповідною позовною заявою, суд погодився з доводами прокурора та прийняв рішення про її задоволення.

Наразі за ініціативи прокуратури забезпечено реальне виконання вказаного вище рішення суду шляхом повернення земельної ділянки державі.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1489