Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

Підозрюваних у незаконному відчуженні 12 земельних ділянок на території м. Умань взято під домашній арешт. Прокуратура скерувала до суду апеляційні скарги

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння земельними ділянками жителями м. Умань, які діючи спільно із службовими особами Головного управління Держгеокадастру в м. Умань та Уманського району, підробили офіційні документи, у тому числі державні акти про право власності на землю, та реалізовували земельні ділянки добросовісним набувачам, унаслідок чого із власності територіальної громади м. Умань вибуло 1,5 га землі вартістю близько 40 млн грн.

У ході досудового розслідування викрито 12 осіб (у тому числі працівників Держгеокадастру), яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч.ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Акцентуємо увагу на тому, що прокуратура Черкаської області займає принципову позицію щодо викриття злочинів у сфері земельних відносин і невідворотності покарання за незаконне відчуження землі територіальних громад, а тому на ухвали слідчого судді про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту 24.12.2019 прокуратурою області скеровано 5 апеляційних скарг до Черкаського апеляційного суду.

Також слідством вживаються заходи щодо обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1810