Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2019

За апеляційною скаргою прокуратури державі повернуто землі лісового фонду

Прокуратурою Черкащини 23.12.2019 в суді апеляційної інстанції доведено законність та обґрунтованість позовних вимог прокурора про витребування з незаконного володіння на користь держави земельної ділянки лісового фонду в межах Геронимівської сільської ради.

Так, захищаючи державні інтереси у сфері використання та охорони земель лісового фонду, органами прокуратури області в судовому порядку визнано недійсним розпорядження Черкаської райдержадміністрації про передачу у власність громадян земельних ділянок, які містили у своєму складі ліси, в адміністративних межах Геронимівської сільської ради для дачного будівництва.

За позовом прокурора відповідне розпорядження судом визнано недійсним, оскільки цільове призначення землі для передачі у приватну власність здійснено з грубим порушенням земельного і містобудівного законодавства.

У подальшому з метою поновлення порушених інтересів держави Черкаська місцева прокуратура звернулась до суду за витребуванням незаконно отриманої земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

Черкаським районним судом у задоволенні позову прокурора відмовлено.

Не погоджуючись з таким рішенням та продовжуючи відстоювати державні інтереси, прокуратурою області до Черкаського апеляційного суду скеровано апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої рішення Черкаського районного суду скасовано, постановлено нове – про задоволення позову прокурора.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 1393